emydragoi
@emydragoi joined februarie 8, 2015

Emy DRĂGOI, 35 de ani, este născut la Slănic, în judeţul Prahova România. Din copilărie, tatăl său Bică Drăgoi i-a aşezat pe genunchi un acordeon şi l-a învăţat lucruri fundamentale despre folclorul românesc.
La 8 ani, deja Emy cânta cot la cot cu tatăl său în localurile pentru nunţi şi botezuri. Foarte repede, a fost înscris la şcoala de muzică din Ploieşti, unde a deprins un învăţământ ştiinţific şi începe să participe la turnee realizate în ţară de către diverse orchestre, în stiluri diferite.
La 20 de ani, se stabileşte la Paris şi studiază pianul la Academia « Bill Evans ». Acolo întâlneşte cei mai buni cei mai buni artişti ai momentului, precum Richard Galliano, Marcel Azzola, Didier Lockwood, Birelli Lagrene, Rosenberg etc. Astăzi contează pe prietenia multora dintre ei şi cântă alături de ei pe cele mai mari scene ale lumi.
La ora actuală, Emy Drăgoï este implicat în numeroase proiecte, interculturale, între România şi Franţa, cea dintâi fiind ţara sa natală iar cealaltă - ţara care l-a adoptat artistic.
El a fondat la Bucureşti Centrul Cultural European de Muzică şi Artă „Emy Drăgoï ” .